Prikkels bijten niet!

Wegwijs in onder- en overprikkeling voor hoogsensitieve personen die floreren bij dynamiek en variatie

  • Auteur: Saskia Klaaysen
  • SKU: 9789090321295
  • Verschenen: 29-11-2019
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 7e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: HSP Training
  • Aantal pagina's: 256
€ 25,00

Omschrijving

De combinatie hoogsensitiviteit en high sensation seeking levert tegenstrijdig gedrag op. Je hebt behoefte aan rust en actie. Dit boek geeft kennis, inzicht en tools voor iedere hoogsensitieve HSS.

Hoogsensitieve High Sensation Seekers (HSS) willen prikkels niet mijden, maar intens ervaren. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve personen heeft gevarieerde prikkels in het leven nodig om goed te functioneren. Eén op de vijf realiseert zich dat niet. Daar brengt dit boek verandering in.
De hoogsensitieve HSS geniet van verschillende activiteiten, uitdagingen, mensen en omgevingen. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig, actief, creatief en hebben een brede interesse. Ze worden gedreven door het intense ‘ik leef’ gevoel.
Dat conflicteert regelmatig met hun hoogsensitieve behoefte aan rust, hersteltijd en sterke empathie. Verveling overvalt hen snel. Ze hebben moeite met het tijdig schakelen naar de juiste versnelling van meer of minder actie. Ruim een kwart heeft een bore-out gehad, bijna de helft een burn-out en een derde loopt onderprikkeld rond op het werk. Nieuwe prikkels toelaten in het leven is soms beter dan (nog meer) rust nemen.

Prikkels bijten niet! brengt uitgebreide kennis en praktijkvoorbeelden over hoogsensitiviteit en de vier extra eigenschappen van hoogsensitieve HSS. De verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS komen uitgebreid aan bod.
Prikkels bijten niet! geeft bewustwording, zelfacceptatie en is een praktische wegwijzer. Het hoogsensitieve HSS-kompas is een verklaringsmodel voor het tegenstrijdige gedrag van een hoogsensitieve HSS.
Prikkels bijten niet! is een diepgaand boek voor hoogsensitieve HSS, hun omgeving en coaches of therapeuten die hoogsensitieve HSS beter willen begrijpen en begeleiden. Het boek is gedegen onderbouwd met theorie, onderzoeksgegevens en de ervaringsdeskundigheid van Saskia Klaaysen.

“…een belangrijke aanvulling op de bestaande boeken over hoogsensitiviteit. Gedegen, vernieuwend en praktisch. Een aanrader voor elke hoogsensitieve persoon die graag nieuwe prikkels opzoekt, worstelt met interne tegenstellingen en handvatten zoekt.”
Esther Bergsma, expert hoogsensitiviteit en auteur van ‘Hoogsensitieve kinderen’ en ‘Het hoogsensitieve brein’

Biblion
Recensie door drs. Ben Daeter

Het boek gaat diep in
op HSP/HSS in relatie met werk en de behoeften aan afwisseling, verandering en vernieuwing. Deze publicatie
bevat figuren, schema's, tabellen, praktijkvoorbeelden, eindnoten en een literatuurlijst, gekaderde begrippen
en onthoudpagina's. Deze gedegen, vernieuwende gids door een combinatie van theorie,
onderzoeksgegevens en ervaring, leidend tot bewustwording en zelfacceptatie, is aanvullend op gelijksoortige
publicaties.
Prikkels bijten niet!
Prikkels bijten niet!

Hoogsensitieve High Sensation Seekers (HSS) willen prikkels intens ervaren in plaats van mijden. Prikkels bijten... € 15,00

Prikkels bijten niet!
Prikkels bijten niet!

Hoogsensitieve High Sensation Seekers (HSS) willen prikkels niet mijden, maar intens ervaren. Ongeveer 30% van de... € 15,00